20 juli 2018

I en roddbåt till Kina

I skrivande stund är vi i Kroatien på semester. En 3 veckors semester som vi planerade långt innan Kina flytten blev aktuell...allt var betalt och klart...och just nu känns det väldigt skönt med en paus från allt arbete med flytten. Om exakt en vecka är vi på väg tillbaka till Göteborg och till några dagars slit med att magasinera hela vårt hem (möbler). Den 6 augusti flyger vi!

Vi har iaf hunnit med att skicka iväg 10 kubik på fartyg till Kina. Det var en lättnad när lastbilen lämnade vårt hus - så mkt slit med alla beräkningar av vikt och storlek och viss tvekan om vi skulle kunna få med allt (exempelvis vår nya grill - vilken vi fått en och annan kommentar på att vi tar med hela vägen till Kina). Det är ju så att vi råkar veta att just bra grillar till bra pris är en av de få produkter som faktiskt är svårt att hitta i Kina. Allt annat är i princip billigare.

Att befinna sig mitt i livet och göra en flytt med hela familjen är både enkelt och lite jobbigt. Enkelt i att vi gjort det förut och vi vet att där man har sin familj och sitt hjärta, där känner man sig hemma oavsett var man är. Vi lämnar förstås en del av familjen kvar i Sverige (jobbigt) men vår erfarenhet är att vi hade mer kontakt med dem när vi bodde i Kina förra gången. Bloggen, samtalen och allt vi och dom delar med sig blir mer kvalitativt och mer viktigt på något sätt.

Vi ska inte åka roddbåt till Kina men det vi har framför oss är ett äventyr i klass med en långseglats - och vi längtar!!!

Grillen fick plats och ingen är gladare än Rickard :)

See you in a month or so...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar