Till vänster den mjölk vi använder, till höger en som skall vara ok men vem vet... |
LÄDER PROTEIN??? SJUKT och läskigt...
Innan vi flyttade hit så pratade jag med en kvinna som bott 5 år i Shanghai. Hon var mycket insatt i kosthållning och noga med vad hon och familjen stoppade i sig. En sak som jag minns mest från det samtalet- och det som jag verkligen anammat, är vilken mjölk vi köper. Den vi har heter Asahi & kommer från en sluten ekologisk gård. Kostar 24 kr litern så mjölkkontot har minst sagt vuxit sedan vår flytt... Det finns hur många olika sorters mjölk som helst, de flesta omöjliga att förstå vare sig innehållsdeklaration eller ursprung. Yogurt lika så. All yogurt är sötad och jag har vänner som provat många olika sorter, alla söta trots att det står ex. plain på...Vi har en yogurtmaskin och det blir faktiskt supergod yogurt- osötad och ganska fet. Det tar 10 timmar. I maskinen kan man tydligen göra risvin också, sade min ayi (det tar 36 timmar) men det har vi inte testat än...
Pure milk eller draft bear? Samma märke, samma typsnitt på logga, samma ursprung (Japan). Samma fabrik?
Vi tyckte det var lite kul iaf eftersom Rikard i princip bara dricker mjölk och öl...bara ett namn att komma ihåg...
Nu skall jag åka till ett shoppingcenter. Ett i mängden. Idag blir det inte city, jag är lite trött efter tjejkvällen igår då vi åt sushi (gudomligt god) och var på GLO London och drinkade. Väääääldigt trevligt.
Ha en skön fredag alla mina bloggläsare :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar