21 augusti 2012

Att äta fisk i Kina...eller inte

I går kväll var det dags för mitt första besök på den stora matkedjan Carrefour sedan vi kom tillbaka. En del av mina vänner här i Shanghai åker inte dit längre utan handlar sin mat på västerländska butiker, via nätet med hemleverans eller på det lilla supermarket nära oss som har mycket importerat och är hyfsat fräscht. Jag tycker fortfarande att det är värt att handla vissa saker där. Lite billigare. Vårt matkonto här är betydligt högre än i Sverige och det beror på jag inte vill ta risken att familjen skall äta produkter som kan vara fulla med hormoner, bekämpningsmedel eller annat... Det kan man förstås aldrig veta men jag köper hellre importerat från länder där kontrollerna är striktare än här. Särskilt vad gäller mjölkprodukter och kött.

Fisk har vi i princip slutat äta. Vi har verkligen gett det en chans men det smakar och luktar flodvatten. Tyvärr. Ok lax kan man hitta och den är importerad från Norge...men svindyr...
När jag var på Carrfour i går hade de förutom sitt stora akvarium en extra liten plastbassäng där de hade fisk - nästan alla var halvdöda och det var hemskt att se. Antingen säljer man levande fisk eller så säljer man död fisk men hur tänkte man här? I en mataffär?

Kanske var det sista gången på Carrefour trots allt...



Godnatt alla!


1 kommentar:

  1. Hej!

    är ytterligare en svenska med familj som flyttar til Shanghai i september. Är mitt i packningen och tänkte bara fråga om det är nåt vi bör/skall tänka på då vi skeppar över saker? Har två barn på 3 1/2 och 5 månader. Tackar så hemskt mycket på förhand. Mvh Karin Vejgården (karin.vejgarden@yahoo.se)

    SvaraRadera