Vi märkte dock att frukt och grönt smakade och luktade skumt, kemiskt, konstlat. Vi började köpa det mesta ekologiskt nästan direkt men inte ens då kan man vara säker. Det ligger mycket pengar i den branschen också... Luktsinnet fungerar fortfarande som tur väl är och vi har inte vant oss vid alla konstiga lukter än...
Det mesta med Shanghai är jättebra men detta med maten är ett problem. Både hälsomässigt och ekonomisikt faktiskt! Några prisexempel:
1 avokado 20:-
4 äpplen (ekologiska/importerade) 40:-
1 kg nötfärs 150:-
1 burk tomatsås 35:-
1,5 liter mjölk 20:-
1 kg pasta 18:-
1 liter mjöl 50:-
1 creme fraiche 40:-
1 paket bordsmargarin 38:-
10 ägg 40:-
Ni ser - helt galet!! Väljer man att köpa kinesiska råvaror och "omärkt" kött och grönt så är det förstås billigare.
Nu är jag supertrött.
Kram på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar