21 februari 2012

Hellre semlor än kinaägg

Idag är det fettisdagen och som ni säkert förstår måste vi ju ta med oss även denna tradition till Kina. I går bakade Siri och jag bullarna med torrjäst och konstigt mjöl. Jag har glömt ta med mig morteln men har flera påsar hela kardemummakärnor...så vi fick krossa dem med ett skaft, inte helt enkelt och den dyrbara kardemumman flög omkring i köket! Tur att vi snart får besök från Sverige :). Om man istället för semla väljer att äta kinesiska "godsaker" så finns det ett stort utbud! Mycket säljs i små vacuumförpackningar ( ankmage, hönsfötter, åsnekött mm mm) och en del "färskt" säljs ute på gatan. Vi har förstått att äggen (se bild...) är särskilt delikata men ingen av oss har vågat prova. Jag kan tänka mig att de ligger i någon slags soja/olja. Vad tror du?

En vanlig syn på gatorna i Shanghai

Delikat eller disgusting?


Jag tror att vi väntar med äggen till påsk...


Våra shanghaisemlor, de var klart godkända av familjens semmelkung :-)

Godnatt alla fina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar