11 oktober 2011

AYI LAGAR SVENSK MAT

Hej hej

Dagen i dag gick lika fort som alla andra dagar här i Shanghai och jag som hade tänkt att plugga mandarin... Jag var helt slut i huvudet efter dagens kurs och det enda jag kunde frambringa var att säga till ayi Amanda Wǒ xǐhuan zhège "jag tycker om detta" (maten...) och säga klockslag då hon skall komma på torsdag. Jag försöker ju även andra små ord, artighetsfraser och siffror men suck så svårt det är...MEN det är faktiskt roligt att försöka kommunicera även om det blir alldeles galet - det blir så munter stämning då :-). Allvarligt talat så blir kineserna mer välvilliga och trevliga om man försöker prata. Det är dock inte alltid de förstår att man faktiskt "pratar" kinesiska...

Ayi Amanda har börjat laga från den svenska kokboken Med kniv och gaffel i Kina och idag skulle det bli vegetarisk lasagne. Hon blev lite fundersam över alla (nya) moment så vi gjorde den tillsammans. Det blev många skratt, inte minst när hon testade min lökhackare från Tupperware (jag tror hon gillade den...). Hon är SÅ noggrann och lasagnen såg nästan fabriksgjord ut när jag satte in den i ugnen.

LASAGNEN BLEV GRYMT GOD...TOM RIKARD VAR NÖJD :-)
På torsdag är det köttbullar som gäller...

Nu är det läggdags - kramar till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar