29 september 2011

MED KNIV & GAFFEL I KINA



Nu är kokboken äntligen här!!! Den innehåller svensk husmanskost och lite andra rätter som vi gillar, översatta till kinesiska - helt grymt om man blir trött på anis, kanel, ingefära och vitlök i ALL mat...

Boken kom med postleverans i dag då ayi Amanda var ensam hemma. Hon ringde mig då - jag var på banken (se tidigare inlägg idag...) och jag hade ingen aning om vad hon ville. Hon sade i princip ingenting för hon kan bara artighetsfraser på engelska och jag kan ungefär räkna till 10 och veckodagarna på kinesiska - med andra ord inga djupa samtal mellan henne och mig ännu OCH än mindre på telefon...efter lite hummande lade vi på luren och jag skickade henne sms:

Jag: Hello, what did you want?
Ayi:Your package I recieved to take off
Jag: Do you have the package?  
Ayi: You package?

Hahaha, jag skrattade gott åt detta- såsom med mycket mycket annat i vardagen här i Shanghai :-).
Rikard är mycket nöjd att boken har kommit. Som ni kanske redan vet lagar Amanda inte maten just nu eftersom Rikard och barnen (men även jag ibland) tröttnat rejält på smakerna, all soja och all olja som hon använder. Tänk vad lyxigt det blir att slippa laga lasagne själv (bechamelsås är bland det värsta jag vet att laga). MEN hon frågade mig om kunde ersätta köttfärsen med räkor i min lasagne (jag äter inte kött)....no no no - jag skall nog vara med de första gångerna hon lagar från kokboken :-)


Det går visst att äta ugnspannkaka med pinnar säger Siri

1 kommentar:

  1. skam den som ger sig! Tuffa ta älskade lilla Siri

    SvaraRadera