30 augusti 2011

FRITERAD FLÄSKPAJ VS UGNSPANNKAKA

Hej alla bloggläsare!

Det är så roligt att höra att så många kikar in här titt som tätt - det motiverar mig att skriva (trots illamående...). Våra magar håller på att vänja sig vid kostomställningen här och uppenbarligen tar det lite tid. Det är tredje dagen som jag mår illa, om än lite lite så är det tillräckligt för att besväras av det. Rickard däremot har haft det värre - so to speak... :-0..

...och bättre blev det nog knappast efter vårt lunchbesök idag på Lei garden Chiouchou då Rickard "överraskades" av att ha  beställt friterad svålpaj - HUR räligt som helst och besöket slutade med att han fick halva min nudelwok och 8 svålbitar lämnades kvar- ingen doggybag direkt...

Tur att vi åt ugnspannkaka i går! Rickard lagade på kinesiskt vetemjöl och det blev faktiskt nästan lika som hemma! Barnen satt och vaktade ugnen och sedan åt de tills de storknade :-) Det har inte varit mycket västerländsk mat sedan vi kom hit.




 Innan restaurangbesöket idag var vi och ansökte om residence permit på visumcentralen. Det har varit en lång process med visumansökan sedan previsit i maj och NU äntligen har vi lagt sista signaturen på (förhoppningsvis) den sista blanketten! Visumen skall vara klara om 5 dagar. Vi hörde av några andra expats att frakten från Sverige kommer cirka 10 dagar efter visumansökan lämnas in. Vi längtar efter våra saker nu - barnen efter leksaker och cyklar, vi efter tavlor, kaffebryggaren (espressobryggaren...) och annat som gör det mer personligt och trivsamt här.

Skriver mer i morgon alla vänner!


2 kommentarer:

  1. mmm, den ser ju jättegod ut, fläskpannkakan..

    SvaraRadera
  2. Hej Elisabet! Läser din blogg varje dag. Är ju superspännande att höra om ert liv därborta, hur det ser ut och vad ni gör. Känns så exotiskt att vara ända borta i Kina! :-)
    Ha det så gott och lycka till med er fortsatta vistelse.
    Kram,
    Petra

    SvaraRadera